33.2 C
Galatsi
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Βαρίδια και οι εργαζόμενοι για τον Κασσελάκη

Ημερομηνία:

-- Διαφήμιση --

Της Πολύμνιας

Ο Στέφανος ο πρόεδρος επισκέφθηκε 29 νησιά κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Καμαρωτός, καμαρωτός στις προβλήτες χαιρετούσε τους ελάχιστους ανθρώπους που πήγαν από περιέργεια κυρίως να τον καλωσορίσουν.
Καμάρωνε κιόλας ότι είναι ο μόνος πολιτικός που τα επισκέπτεται.

Ποιος άλλος αρχηγός με ένα κόμμα με οικονομικά προβλήματα και τα μέσα του στο όριο της πτώχευσης, όπως ο ίδιος δηλώνει, θα νοίκιαζε σκάφος για να κάνει κρουαζιέρα επί 10 μέρες πληρώνοντας ενοίκιο 2.090 ευρώ την ημέρα. (τα στοιχεία από τον Alpha) ήτοι σημαίνει ότι το κόστος μόνο για το ενοίκιο ήταν 20.000. Τα μεταφορικά πόσο κόστισαν; Δεν έφαγαν; Δεν ήπιαν αυτός και οι 10 συνεργάτες του;

-- Διαφήμιση --

Να μην ήταν άλλα τόσα, τουλάχιστον, άρα γύρω στα 50.000 τα ξόδεψε χαμογελώντας για να σφίγγει συμπονετικά τα χέρια των νησιωτών και να διαφημίζει το φιλεύσπλαχνο προφίλ του και το πόσο δεν θα τους προδώσει ποτέ!

Τους εργαζόμενους όμως στο κόμμα, στην Αυγή και στο Κόκκινο τους πρόδωσε. Αν συμπεριληφθεί και το κόστος των περιοδειών με τις αμερικανιές με το βανάκι… o λογαριασμός χάνεται…
Καλύτερα θα ήταν, όμως, αυτός που δίνει μάχη υπέρ της διαφάνειας να αποδείξει τα «καθαρά» του «χέρια» και να δώσει στη δημοσιότητα το κόστος της προεκλογικής του καμπάνιας ειδικά όταν πετάει στο δρόμο 59 εργαζόμενους.

-- Διαφήμιση --

Τους πρόδωσε ξοδεύοντας χρήματα ασύστολα χωρίς να πάρει καμία έγκριση από κανένα συλλογικό όργανο και χωρίς να ρωτήσει κανένα. Και τώρα έχει το θράσος, ως μέγα φιλάνθρωπος μάνατζερ που είναι, να διαφημίζει ότι θα θυσιαστεί και πάλι για τους μισθούς των εργαζομένων καλώντας και τους άλλους να συνεισφέρουν.

Η αυτοδημιούργητη αριστεία δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα χρειαστεί χρήματα τον Ιούνιο γιατί η κομματική χρηματοδότηση αργεί (όπως κάθε χρόνο) και θα υπάρξει πρόβλημα με τους μισθούς των υπαλλήλων, όχι μόνο των μέσων που είναι βασικός μέτοχος αλλά και του κόμματος.

Οι “υποχρεώσεις” για την ΑΥΓΗ είναι 199.197 και για το Κόκκινο 175.949 και πλέον οι μισθοί των εργαζομένων εναπόκεινται στη φιλευσπλαχνία των βουλευτών-τριων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δε νοιάζονται και ιδιαίτερα… και ας προβλήθηκαν όλοι και όλες τους αφειδώς από τα Μέσα αυτά, για να φτιάξουν τις πολιτικές τους καριέρες… (συμπεριλαμβανομένων των Τσίπρα και Παππά που παραδοσιακά ήταν υπέρ του κλεισίματος των δύο μέσων και τώρα το παίζουν “αναμάρτητοι”) πληρώνοντας σε μειωμένες πωλήσεις και αξιοπιστία, το κόστος της μονομέρειας τους.

Τώρα εναπόκειται στην κ. Τζάκρη να τα στηρίξει, η οποία δεν βρίσκει κανένα λόγο να υπάρχουν. Τι να την κάνει άλλωστε ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου την έστω και λογοκριμένη αλλά ακόμα ενοχλητική αριστερή φωνή;

Η αριστεία των Δημοκρατικών του Χάρβαρντ ούτε οικονομικά γνωρίζει, όπως φαίνεται, ούτε από οποιοδήποτε είδους διαχείριση. Το βασικότερο όμως είναι ότι αποδείχθηκε απολύτως αφερέγγυα και ανίκανη να εγγυηθεί για οτιδήποτε σε οποιονδήποτε… πόσο μάλλον στους πολίτες.

ΥΣ1. Όπως αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλείται οικονομικούς λόγους και ρίχνει μαύρο στην ΑΥΓΗ, η επιδότηση στο χαρτί των εφημερίδων διπλασιάστηκε.

ΥΣ2. Στην κατηγορία για λαϊκισμό που κάποιοι θα προσάψουν, η Πολύμνια θα απαντήσει απλά: Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται απλά και για τα σπουδαιότερα αρκούν μόλις λίγες λέξεις.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ

-- Διαφήμιση --

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΑ

Παίδες και κόρες εν καμίνω ζητούν αριστερή διέξοδο

Γράφει η Πολύμνια Μιλάμε γενικά για κρίση του πολιτικού συστήματος...

H Γαλλία και εμείς

Ένα ακόμα κείμενο – ανάρτηση, συμβολή στον άτυπο, αλλά...

Σκονάκι για γαλλολογούντες

Ανάρτηση της Δήμητρας Χαλικιά, ο τίτλος δικός μας. Βρήκα χρόνο...

Πόσο προοδευτική είναι η “κουλτούρα της ακύρωσης”;

Άρθρο της Δήμητρας Αθανασοπούλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των...
-- Διαφήμιση --