30.5 C
Galatsi
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Είδηση και σχόλιο για τον 105,5 στο Κόκκινο

Ημερομηνία:

-- Διαφήμιση --

Η είδηση από το e-tetradio

Μετά την «Αυγή» η αναταραχή περνά και στο άλλο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τον «105.5 Στο Κόκκινο». Χθες (σ.σ. Τρίτη 9/7/24) είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις στο σταθμό (και σήμερα έχουν συνέλευση οι εργαζόμενοι).
Σε τέσσερις δημοσιογράφους προτάθηκε να αποχωρήσουν τον Αύγουστο με εθελούσια έξοδο, με άλλα λόγια τους απολύουν βαπτίζοντας το κρέας ψάρι. Διότι ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου δεν γίνεται ονομαστικά, αλλά γενικά. Να διορθώσουμε (αλλάζοντας το αρχικό κείμενο) ότι με εθελούσια έξοδο ένας εργαζόμενος δεν χάνει το ταμείο ανεργίας.

Το σχέδιο της διοίκησης, αν υπάρχει κάποιο σχέδιο τέλος πάντων, είναι να μην έχει ο σταθμός απογευματινό-βραδινό πρόγραμμα. Από τις 26 Αυγούστου που αρχίζει η σεζόν το ραδιόφωνο να παίζει μόνο μουσική από τις 3 το μεσημέρι και μετά. Να έχει μόνο μουσικές εκπομπές θα εννοούν γιατί ενημερωτικό ραδιόφωνο να παίζει playlist δεν νοείται. Δεν νομίζουμε ωστόσο ότι θα σταματήσει εδώ το πράγμα, μάλλον είναι η αρχή εξελίξεων.

-- Διαφήμιση --

Εμείς επιμένουμε ότι η άδεια του «105.5 Στο Κόκκινο» δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, κάποιοι δικηγόροι ωστόσο το ερμηνεύουν διαφορετικά και λένε ότι μπορεί να πουληθεί μία χαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης το πρότεινε κάποια στιγμή σε έναν, να του δώσει το σταθμό. Αλλά εκείνος δεν το συζήτησε καν.

Το σχόλιο από ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:

-- Διαφήμιση --

Ορισμένες σκέψεις λοιπόν.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.5 στο Κόκκινο, δεν είναι Αυγή, για να λέμε «πετάω τη μισή στα σκουπίδια επειδή έχει 528 ακροατές». Η Αυγή έχει όντως χαμηλή κυκλοφορία – πολύ λογικά, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, για διάφορους λόγους, αποφεύγει διαχρονικά να εγγράψει συνδρομητές τα εκατοντάδες χιλιάδες (!) μέλη του, οπότε έχουμε μια καλή δικαιολογία να την σφάξουμε στο γόνατο. Το ραδιόφωνο όμως είναι βασικό κανάλι επικοινωνίας και ενημέρωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του. Και το παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Όχι;

Επιπλέον, μπορεί στην περίπτωση της Αυγής να πει κάποιος, έλα μωρέ, οι εφημερίδες τελειώνουν, υπάρχουν και άλλες εφημερίδες αν θέλει κανείς να πάρει γραμμή – άλλη μια χοντροκομμένη δικαιολογία για όποιον θέλει να πετάξει κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ αντί να το αξιοποιήσει. Αλλά για τον 105.5 αυτή η δικαιολογία δεν υπάρχει καν. Δεν υπάρχουν άλλοι σταθμοί που να κάνουν την δουλειά του. Δηλαδή να μιλάνε για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, την Νοβάρτις, τα σκάνδαλα, την Δημοκρατία.

Κατά την άποψη μου, αν αυτό το «Κόμμα των Μελών» το οποίο εξυμνείται σε όλους τους χρόνους και τις εγκλίσεις, υπήρχε, έστω και κατ ελάχιστον, στον πραγματικό κόσμο, και βασιζόταν, έστω και κατ ελάχιστον, στην συνείδηση και την ενεργό πολιτική συμμετοχή της βάσης, η βάση τώρα θα είχε σηκώσει χαμό και θα είχε εγείρει τεράστιο θέμα λειτουργίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τα κομματικά ΜΜΕ δεν είναι τσιφλίκι κανενός, – απολύτως κανενός όμως – για να κλείνουν και να αδρανοποιούνται στο μιλητό, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποφάσεις συλλογικών οργάνων και χωρίς σχέδιο για την εξεύρεση λύσεων. Διότι, όπως έχουμε δει, οι ηγεσίες έρχονται και παρέρχονται – υπόθεση μιας εκλογικής αποτυχίας είναι – και αν δεν αφήσουν τίποτα πίσω τους, η καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη.

Απροπό, μια και μιλάμε, ντρέτα, με πίστη στην διαφάνεια και την ειλικρίνεια, καλό θα ήταν να μπουν στην συζήτηση περί οικονομικής βιωσιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσλήψεις που έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Κουμουνδούρου και το Ινστιτούτο Πουλαντζάς. Βάσει ποιου σχεδίου, με ποια κριτήρια, με ποιο κόστος και με ποιο προσδοκώμενο όφελος. Τίποτα προσωπικό. Απλώς όταν όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του κόμματος, κρίνεται και η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία των μέτρων συρρίκνωσης που εξαγγέλλονται για να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα. Αυτά.

Καμίνι
Καμίνι
Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ

-- Διαφήμιση --

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΑ

«Αύριο πρέπει να τον φάει…»

Ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη *Τον φίλο μου τον Χρήστο Σπίρτζη...

Οι οικονομικές απολαβές των ευρωβουλευτών

Το Euronews σε εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάζει τις οικονομικές απολαβές...

Η συγκρότηση του Μετώπου έγινε με βάση ένα πρόγραμμα (audio)

Συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της...

Εξαήμερη εργασία

Tου Μπάμπη Μιχάλη στην Εφημερίδα των Συντακτών Μάλλον έχει μείνει...
-- Διαφήμιση --