28.4 C
Galatsi
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Εκτροφέας ή κουταβέμπορας;

  Τα μυστικά για να καταλάβεις τη διαφορά!

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Εν αρχή ην η… υιοθεσία! Αν αποφάσισες να αποκτήσεις έναν τετράποδο σύντροφο ξεκίνα από το καταφύγιο της περιοχής σου. Αν δεν υπάρχει, σειρά έχουν οι αγγελίες στις άπειρες ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα κάποια θα υπάρχει και για την περιοχή σου.

  Διάλεξε το ζώο που θα νιώσεις πιο ταιριαστό σε εσένα, κάνε ένα δώρο (οικονομικό) στο καταφύγιο ή τους διασώστες για να ενισχύσεις την προσπάθειά τους και ξεκίνα τη νέα σου ζωή.

  Αν πάλι θες καθαρόαιμο, τότε να έχεις τα μάτια σου ορθάνοικτα. Ξέχνα petshop, ξέχνα αγγελίες και άρχισε να αναζητάς για εκτροφέα της φυλής που σε ενδιαφέρει. Ναι, θα σου κοστίσει λίγο (έως πολύ) παραπάνω αλλά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.

  -- Διαφήμιση --

  Βλέπεις ο εκτροφέας (ερασιτέχνες στην πλειοψηφία τους) δεν διαβιούν από τα ζώα τους. Οπότε κάθε φορά που παραχωρούν ένα κουτάβι επιδιώκουν τον επιμερισμό του κόστους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για βελτίωση της φυλής με αυστηρούς όρους.

  Αν εντοπίσεις μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ δύο εκτροφέων, επέλεξε τον ακριβότερο! Όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό θα σου εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη ενώ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για την ποιότητα – ειδικά σε θέματα υγείας- του κουταβιού.

  -- Διαφήμιση --

  Κάνε ένα τεστ: ζήτα να δεις τους γενήτορες (τουλάχιστον τον ένα) και αντίγραφα από τις εξετάσεις υγείας τους! Ζήτα ευθύς εξαρχής τη δήλωση γέννας στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας (εφόσον ήδη έχουν γεννηθεί τα μωρά).

  Ο φθηνός θα αναζητήσει δικαιολογίες σορό για να το αποφύγει ενώ ο ακριβός θα το επιδιώξει από μόνος του. Χώρια ότι ο δεύτερος θα σου κάνει ερωτήσεις και θα ζητήσει να γνωριστείτε: θα θέλει να διαπιστώσει αν είσαι ο κατάλληλος κηδεμόνας για το μωρό.

  Μεγάλη προσοχή σε όσους σου λένε ότι έχουν μωρά από διαφορετικές φυλές. Ο σοβαρός εκτροφέας έχει 1-2 φυλές και τέλος. Δεν προλαβαίνει για άλλη, δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά όταν έχει δουλειά, παιδιά, σκυλιά κτλ με περισσότερες φυλές.

  Το πιθανότερο είναι να έχεις πέσει σε κουταβέμπορα ή εκτροφέα της πίσω αυλής: αγγλιστί back yard breeder που αναπαράγει ότι πέσει στα χέρια του χωρίς κανένα ποιοτικό στάνταρτ και μόνο στόχο ένα χαρτζιλίκι!

  Λάβε τέλος υπόψη ότι ποτέ δεν παίρνουμε ένα μωρό σε ηλικία μικρότερη των 2 μήνων, χωρίς microchip, εμβολιασμό και αποπαρασίτωση. Ο εκτροφέας είναι υποχρεωμένος να τα παρέχει αυτά – όπως και το pedigree – το οποίο δεν του κοστίζει, ενώ ο κουταβέμπορας θέλει να αποφύγει κάθε επιπλέον κόστος και εφευρίσκει ανόητες δικαιολογίες.

  Προηγούμενο άρθρο
  Επόμενο άρθρο

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Ασπόνδυλα εν δράσει

  Byron Bay, Αυστραλία. Φωτογραφία: Τιμ Σάμουελ Σε αυτή τη σπάνια...

  Το πιο δυνατό ζώο του πλανήτη

  Ο αφρικανικός ελέφαντας είναι το πιο δυνατό ζώο του...

  Άγρια ζώα διεκδικούν το χώρο τους (video)

  Ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα στο σπίτι τους...

  Το πουλί με τα υπέροχα χρώματα

  Η καταπληκτική υποβρύχια φωτογραφία του Joe Crouse, στην οποία...
  -- Διαφήμιση --