36 C
Galatsi
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Δεν πρέπει να αλληλοεξουδετερώνονται οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου

Ημερομηνία:

-- Διαφήμιση --

Του Άρη Ραβανού στην ιστοσελίδα του Βήματος, με τίτλο «Σήμα Τσίπρα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων». Φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη, από το ίδιο άρθρο.

Σήμα για να υπάρξουν τολμηρές πρωτοβουλίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ώστε να αποκτήσει η προοδευτική παράταξη προοπτική διακυβέρνησης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της ιδιαίτερα πετυχημένης και παραγωγικής διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης στο Ωδείο Αθηνών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, αρκετά απελευθερωμένος από πολλά «βάρη» του παρελθόντος με άλλον αέρα και διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο στην ομιλία του, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική ισορροπία.

-- Διαφήμιση --

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ούτε στο ΠαΣοΚ και σε άλλα σχήματα, πρότεινε στο βαθμό που μπορεί να εισακουσθεί ότι οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν στις σημερινές συνθήκες της ανόδου της ακροδεξιάς και πολλών άλλων, να μένουν απαθείς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η υπογράμμισή του ότι δεν πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου χώρου «να εξουδετερώνουν η μία την άλλη με ανώφελους και άγονους εμφύλιους».

-- Διαφήμιση --

Εν μέσω της συζήτησης για την ενότητα του χώρου και ενώ πριν την ομιλία του είχε παρουσιαστεί έρευνα της Metron Analysis από τον Στράτο Φαναρά όπου κυρίαρχο ήταν το στοιχείο ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 83% θέλουν ενιαίο σχήμα της κεντροαριστεράς, ο Αλ. Τσίπρα ανέφερε πως το καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων είναι να αναλάβουν αυτές τις τολμηρές πρωτοβουλίες.

Το μήνυμα συνεργασίας

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού σημείωσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου παραμένουν κατακερματισμένες και περιχαρακωμένες καθεμιά στην αυταρέσκειά τους έστειλε το μήνυμα να αφήσουν όλοι το εγώ και να βάλουν μπροστά το εμείς και να δώσουν περισσότερο χώρο στο εμείς, έδωσε τον οδικό χάρτη.

«Η πραγματικότητα, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας, επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, να μιλήσουν στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό» είπε καταχειροκροτούμενος και σε λίγο αργότερα συμπλήρωσε βάζοντας τον όρο Προοδευτική Συμμαχία: «Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας σήμερα και των προοδευτικών πολιτικών. Και όποιος το αγνοήσει, αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνούν η ζωή και οι εξελίξεις».

Αναμφίβολα, η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα βάζει φωτιά στα τόπια και όπως είπε κάποια στιγμή, «είχα καιρό να μιλήσω αλλά δεν θα τα πω όλα σήμερα». Και πάρα πολλοί αναμένουν τις εξελίξεις που έρχονται.

Καμίνι
Καμίνι
Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ

-- Διαφήμιση --

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα χωρίς αντιπρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο

Της Μαρίας Ψαρά στην Εφημερίδα των Συντακτών Για πρώτη φορά...

«Η ήττα της Ν.Δ. περνάει μέσα από την ήττα του Σ. Κασσελάκη»

Άρθρο του Κύρκου Δοξιάδη στην Εφημερίδα των Συντακτών Στην Πολιτική...

Έτοιμος να ρίξει νερό στο κρασί του

Ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου στην εφημερίδα Καθημερινή Σε «βαρομετρικό χαμηλό»,...

Οι ολέθριες συνέπειες μιας αναπόφευκτης απόφασης

Άρθρο του Κύρκου Δοξιάδη, ομότιμου καθηγητή Κοινωνικής Θεωρίας στο...
-- Διαφήμιση --