30.7 C
Galatsi
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ναταλία Δεδουσοπούλου, γραφή με τα μάτια της ψυχής

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Της Αγγέλικας Σαπουνά

  Η Ναταλία Δεδουσοπούλου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση συγγραφέα. Έξυπνη, ταλαντούχα και ανήσυχο πλάσμα, έγραφε από πολύ μικρή ποιήματα όχι επειδή ήθελε να γίνει «λογοτέχνις» αλλά για να εκφράσει τον πλούσιο και διαρκώς αεικίνητο εσωτερικό της κόσμο.

  Ίσως κιόλας επειδή στην παιδική της ηλικία τα καστανά της ματάκια ήταν λίγο «τεμπέλικα», όπως λένε οι οφθαλμίατροι στα παιδάκια για να κάνουν τις ασκήσεις τους όταν επιβάλλεται, τα μάτια της ψυχής της υπεραναπλήρωσαν προσαρμοζόμενα ταυτόχρονα σε μακρινούς ορίζοντες αλλά και σε μόλις διακρινόμενες κρίσιμες λεπτομέρειες των πιο συναρπαστικών τοπίων: των ανθρώπων, των κοντινών, των πιο μακρινών, του εαυτού μας του ίδιου.

  -- Διαφήμιση --

  Από την ηλικία των 15 χρονών που δημοσίευσε το πρώτο της κείμενο στο περιοδικό «Πολίτης», γράφει διαρκώς κι έχει εκδώσει έως σήμερα τρία βιβλία με διηγήματα και παραμύθια – για μεγάλους κυρίως.

  Ο Αρλεκίνος και άλλες ιστορίες εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Εύμαρος». Στις ίδιες εκδόσεις συμμετέχει με ένα παραμύθι της στο βιβλίο με τίτλο, 42 κείμενα καραντίνας. Το δεύτερο της βιβλίο, Πριν γίνουμε πουλιά, εκδόθηκε από τις «Μικρές εκδόσεις» και πριν από λίγο καιρό εκδόθηκε, και πάλι από τον «Εύμαρο», το τρίτο της βιβλίο με τίτλο, Κόκκινες κλωστές κομμένες.

  -- Διαφήμιση --

  Η Ναταλία Δεδουσοπούλου είναι μια πολύ γενναία νέα γυναίκα. Κι επειδή οι ταλαντούχοι άνθρωποι με τις υπερευαίσθητες κεραίες είναι πολύ ευάλωτοι στον πόνο «του κόσμου αδελφό», η Ναταλία δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση. Όμως ο πόνος, που δεν τον κρύβει και τον παλεύει με περίσσιο θάρρος, όταν η ίδια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης διεκδικεί την έκφραση και τα δικαιώματα των διπολικών ατόμων, γίνεται μέσα από τη δική της τόσο διεισδυτική γραφίδα, το «λίπασμα» για την ανάπτυξη και την ανθοφορία αυτών των εξαίσιων λουλουδιών από λέξεις, που διαβάζουμε στα βιβλία της. Γίνεται ο πόνος πηγή κατανόησης, σοφίας, ελπίδας και ονείρου, το διαχρονικό υλικό, δηλαδή, της αυθεντικής, πανανθρώπινης τέχνης. 

  Θα έχει, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση των βιβλίων της στο καφέ – ουζερί «Περιμπανού», στα Άνω Πατήσια και μου φαίνεται πως εναρμονίζονται εξαιρετικά με την φιλοξενούμενη στον ίδιο χώρο έκθεση ζωγραφικής του Μουχαμάντ Μπιλάλ, από την Πακιστανική Κοινότητα.

  Μια πρώτη γεύση εδώ στο «Τέλειο Έγκλημα»

  Αγγέλικα Σαπουνά
  Αγγέλικα Σαπουνά
  Εκπαιδευτικός, PhD Kοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης. Επικεφαλής της παράταξης Γαλάτσι από Κοινού

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Τι ψήφισε το Γαλάτσι στις ευρωεκλογές

  Τελευταία ενημέρωση 10/06/2024 02:50Ενσωμάτωση 100,00 (63 / 63 ΕΤ)Εγγεγραμμένοι...

  Προσωπικά, θα ψηφίσω τη Νέα Αριστερά

  Γράφει ο Άρης Τσουκνίδας 1) στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση...

  Ψήφισμα του ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας: Να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα

  Από την ιστοσελίδα paratiritis Ψήφισμα με το οποίο ζητά την...

  Αφιερωμένο εξαιρετικά

  Γράφει η Αγγέλικα Σαπουνά, η οποία εικονίζεται στη φωτογραφία...
  -- Διαφήμιση --