28.9 C
Galatsi
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ένας Κρητίκαρος, «πολλά βαρύς και όχι»

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Της Πολύμνιας

  Πήγε ο άνθρωπος στην Αμερική να παντρευτεί αλλά δεν τον άφησαν να ησυχάσει. «Άφησε τις εκλογές και πήγε για πουρνάρια» λέει ο ένας.

  Ο γάμος είναι η καλύτερη πολιτική πράξη απαντά η εκπρόσωπος Κασσελάκη. Και για να το πολιτικοποιήσει και λιγάκι, προσθέτει την αιχμή, ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει νομιμοποιήσει το γάμο ομοφύλων.

  -- Διαφήμιση --

  Τι τα θες, τα πρωινάδικα μόνο με το γάμο ασχολούνται. Δωσ’ τους βασιλιάδες και γάμους διασήμων ή ασήμων που έγιναν πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ τους την ψυχή.

  «Μα πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών; Τόση αγωνία είχε;» συνεχίζουν οι κακές οι γλώσσες. Η ανάγκη να ενωθούν οι δύο ζωές ήταν μεγαλύτερη απαντάει η εκπρόσωπος.

  -- Διαφήμιση --

   Ουφ… Δεν προλαβαίνει, να πάρει ανάσα, η εκπρόσωπος από την απολογία και την οριακή πλειοψηφία στην Π.Γ., να ‘σου ο Τζουμάκας στο ΣΚΑΙ. Χρόνια είχαν να τον καλέσουν. Μία μέρα μετά το γάμο βρήκαν;

  Ασυγκράτητος εκείνος. Θυμήθηκε το παλιό ΠΑΣΟΚ, το αριστερό και άρχισε: η διαπλοκή στο ΣΥΡΙΖΑ, η ολιγαρχία… και τα «δεν κάνει το παιδί». Και σα να μην έφταναν αυτά, τους λέει ότι θα αμφισβητηθεί ο πρόεδρος στο συνέδριο. Και υπάρχει τρόπος…

  Έξαλλος, ο Κασσελάκης, που του χάλασαν την πρώτη νύχτα του γάμου. Τον διαγράφει. Ποιον; Τον Τζουμάκα. Ποιος; Ο νεοεισελθών και άψητος στην πολιτική και στα του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης.

  Δεν είναι μόνο, ότι εν βρασμώ όπως το έκανε, με τουίτ εξ Αμερικής, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι δεν γνωρίζει το καταστατικό και τις διαδικασίες, ως όφειλε, αλλά κυρίως ότι τις γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του -όπως άλλωστε και τα στελέχη του κόμματος, αφού βιάζεται, να τα αλλάξει-.

  Κυρίως όμως στέλνει ακόμα ένα μήνυμα «μηδενικής ανοχής» στους διαφωνούντες. Και κάνει τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ιδιαίτερα δυσοίωνα αφού ταυτίζεται με την αυταρχικότητα και τον αρχηγισμό. Τραγική ειρωνεία… Ο νέος που ήρθε να διώξει όχι το παλιό, αλλά την Αριστερά απ’ όπου και αν προέρχεται από το ίδιο της το κόμμα. Και μάλιστα με τις πιο παλιές δεξιές μεθόδους.

  Αλλά ξέχασα. Στο Αμέρικα όπως και στα Χανιά δεν τα σηκώνουν αυτά. Το πες, έφυγες… Νέα ήθη για το ΣΥΡΙΖΑ που συστήθηκε μέσα στις διαφωνίες, τις συνδιαμορφώσεις και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

  Άγνωστα ήθη για τον πρόεδρο, που για κάποιο άγνωστο λόγο, του τάξανε ότι επειδή είναι όμορφος, νέος και εφοπλιστής. Γνωρίζει και την αγγλικήν, «έπιασε και ένα κόμμα σε μετεκλογική κατάθλιψη» μπορεί να κυβερνήσει…

  Και να σκεφτείς ότι ούτε 30 υπογραφές, δεν είχε μαζέψει από την Κεντρική Επιτροπή των 302 μελών για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Ίσως για αυτό έχει βαλθεί να διαλύσει το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς…

  Τους εκδικείται.

  Υ.Σ. Πάντως με βάση όσα ακούγονται, μόνο του τον βλέπω τον Κασσελάκη… στο Συνέδριο (άντε μαζί με τον Πολάκη) και αντί για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον αγαπημένο του λαό, θα συνδεθεί απευθείας… με Κάιρο.

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Ο ρατσιστής Λοΐζος και οι κατέχοντες τον πολιτικοκορεκτισμό

  Παρασύρθηκα από τα όσα γράφονται για τον Καραγάτση και...

  Σκέψεις και προβληματισμοί για την Αριστερά

  Δύο αναρτήσεις – δημόσιες τοποθετήσεις, για τον διάλογο, που...

  Μπλοκαρισμένη κοινωνία, μπλοκαρισμένη Αριστερά

  Άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βουλευτή της Νέας Αριστεράς, πρώην...

  «Έστησε» την Κεντροαριστερά στα δύο μέτρα…

  Γράφει η Πολύμνια Απεχθάνεται τις συλλογικές διαδικασίες. Βαριέται τις ομιλίες...
  -- Διαφήμιση --