36 C
Galatsi
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Με ποιο δικαίωμα πετάτε «λευκή πετσέτα»;

Ημερομηνία:

-- Διαφήμιση --

Όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, αναγνωρίσιμα ή μη στελέχη καθώς και μέλη, που δίνουν τη μάχη των εκλογών από τα τηλεοπτικά κανάλια μέχρι τις λαϊκές αγορές και με ομιλίες σε πλατείες ή δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονται στα περίπτερα που έχει στήσει ο ΣυΡιζΑ σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, με κάθε μορφής προσωπικό κόστος, οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, για τον καθένα και την καθεμία,

όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μόνοι τους γράφουν και μοιράζουν κείμενα για να καλύψουν, κατά τη γνώμη τους, τα κενά που υπάρχουν στην «επικοινωνία» του κόμματος

-- Διαφήμιση --

κι εσύ δημοσιεύεις στην πρώτη πολιτική σελίδα της κομματικής εφημερίδας, ρεπορτάζ από το παρασκήνιο των διεργασιών για τα μέλη της κυβέρνησης που θα σχηματίσει το αντίπαλο κόμμα, αναφέροντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για «διαρροές» που οι ίδιοι οι αντίπαλοι προσπαθούν να εμποδίσουν, τότε είτε είσαι πολιτικά αφελής και χορεύεις στον ρυθμό που άλλοι σου βαράνε αναπαράγοντας τις δικές τους φήμες είτε έχεις εγκαταλείψει τον αγώνα, έχεις πετάξει λευκή πετσέτα και ντρέπεσαι να το πεις ξεκάθαρα.

Το δημοσίευμα

-- Διαφήμιση --

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Το rotation Μητσοτάκη προκαλεί αναταράξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο» δημοσιεύεται σήμερα, 21 Ιουνίου, στη σελίδα 4 της εφημερίδας «Η Αυγή» και αρχίζει ως εξής:

«Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. τα οποία διακρίνουν τον κίνδυνο να κάτσουν στον… πάγκο συμμετέχουν ενεργά στον κύκλο των διαρροών που περιλαμβάνουν τα ονόματά τους στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σκηνικό υπόγειας αντιπαράθεσης εντός της παράταξης προκαλεί η πιθανή υπουργική αξιοποίηση επιφανών στελεχών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ»

Δηλαδή, θεωρείς τέσσερις (4) ημέρες πριν από τις εκλογές, ότι ο αντίπαλος σου όχι μόνο θα κερδίσει την εκλογική μάχη αλλά θα έχει την αυτοδυναμία ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση και παρουσιάζεις το παρασκήνιο των διεργασιών.

Σήμερα, οι αναγνώστες της ιστορικής, αριστερής εφημερίδας διάβασαν,

«Οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς ζήτησαν, μάλιστα, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. να προχωρήσει σε μια “δυναμική παρέμβαση” προκειμένου να μπει φρένο στην ονοματολογία. Θεωρούν πως η μετατόπιση της ατζέντας στο μετεκλογικό τοπίο εκπέμπει αλαζονεία και αποδυναμώνει τα μηνύματα εγρήγορσης που έχει εκπέμψει προς το εκλογικό σώμα ο Κ. Μητσοτάκης. Σημειώνουν, παράλληλα, ότι δίνεται η εικόνα ότι, πριν καν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, έχει ξεκινήσει η μάχη για τα υπουργικά πόστα.»

Και χορεύοντας, πραγματικά, στον ταμπουρά που σου βαράνε μπαίνεις και σε λεπτομέρειες. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Στην πολιτική και δημοσιογραφική αγορά κυκλοφορούν τα ονόματα των Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου για τυχόν υπουργική αξιοποίηση, ενώ ήδη η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη φέρεται να προαλείφεται για το υπουργείο Υγείας ή για το νεοσύστατο υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής. Πολύ πιθανή θεωρείται και η τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε υπουργική θέση».

Και συνεχίζει το άρθρο με το καταπληκτικό:

«Επιπλέον, η πιθανή τοποθέτηση, σύμφωνα με πηγές της οδού Πειραιώς, του διδύμου Κωστή Χατζηδάκη – Θοδωρή Σκυλακάκη στο υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τη θατσερική σφραγίδα που επιθυμεί να βάλει ο Κ. Μητσοτάκης».

Ερωτήματα

Ένα μέσον ενημέρωσης, βέβαια, όπως είναι η Αυγή, οφείλει να καλύπτει τα γεγονότα όποια κι είναι αυτά είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν στους αναγνώστες, σωστά!

Με αυτό το σκεπτικό τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι:

  • Από πότε αυτό που στο ίδιο το άρθρο αναφέρεται ως «διαρροή» αποτελεί «γεγονός» ώστε να γίνει είδηση στην πρώτη πολιτική σελίδα;
  • Αν ακόμα και τέτοια θέματα είναι άξια δημοσίευσης, πού είναι το ρεπορτάζ από τα πραγματικά γεγονότα όπως αυτό της Κυριακής (18 Ιουνίου), για παράδειγμα, όπου ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη Νίκη Κεραμέως και τον Κώστα Καραγκούνη, μίλησε σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα και είχαν μαζευτεί το πολύ 200 άνθρωποι να τον ακούσουν (επαναλαμβάνω: Σαμαράς – Καλαμάτα – 200 άτομα) οι περισσότεροι των οποίων «ρόντοι»; (από το γε-ρόντοι, όπως το άκουσα να λέγεται στην τοπική πολιτική αργκό)

Το δημοσίευμα

Νίκος Σερβετάς
Νίκος Σερβετάς
Δημοσιογράφος - Εκδότης, υπηρετεί 40 χρόνια αυτό που ακόμα πιστεύει ότι είναι "λειτούργημα"

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ

-- Διαφήμιση --

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΑ

Παίδες και κόρες εν καμίνω ζητούν αριστερή διέξοδο

Γράφει η Πολύμνια Μιλάμε γενικά για κρίση του πολιτικού συστήματος...

H Γαλλία και εμείς

Ένα ακόμα κείμενο – ανάρτηση, συμβολή στον άτυπο, αλλά...

Σκονάκι για γαλλολογούντες

Ανάρτηση της Δήμητρας Χαλικιά, ο τίτλος δικός μας. Βρήκα χρόνο...

Πόσο προοδευτική είναι η “κουλτούρα της ακύρωσης”;

Άρθρο της Δήμητρας Αθανασοπούλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των...
-- Διαφήμιση --