28.4 C
Galatsi
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  «Όλες οι γυναίκες θέλετε ξύλο»

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Ανάρτηση της  Όλγας Μαλέα

  Το πρώτο σοκ

  «Όλες οι γυναίκες θέλετε ξύλο» δήλωσε ενώπιον μου αστυνομικός στο Αστυνομικό Τμήμα  Αμπελοκήπων. «Τι;» απόρησα έκπληκτη, νομίζοντας ότι δεν άκουσα καλά. «Όλες οι γυναίκες θέλετε ξύλο» επανέλαβε με θράσος μπροστά σε τρεις συναδέλφους του και κανένας τους δεν αντέδρασε.

  -- Διαφήμιση --

  Ο συγκεκριμένος πήγαινε μάλιστα να αντιμετωπίσει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία και το «όλες οι γυναίκες θέλετε ξύλο» ήταν η απάντησή του στην ευχή μου να απομακρύνουν τον κακοποιητή και όχι την κακοποιημένη από το σπίτι, στο οποίο πήγαιναν. Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη στιχομυθία έγινε κάτω από την αφίσα «Σπάστε τη Σιωπή, Είμαστε μαζί σας, ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία». Το πρώτο σοκ.

  Το δεύτερο σοκ

  -- Διαφήμιση --

  Ο βασικός όμως λόγος, για τον οποίο κατέληξα στο Τ.Α. Αμπελοκήπων ήταν γιατί το GPS  του σκύλου μου, του «Μάγκα», μου έδειχνε ότι βρισκόταν εκεί. Όμως με έκπληξη διαπίστωσα ότι εκεί βρισκόταν…. μόνο το λουρί του. Τι είχε συμβεί; Ένας περίοικος βρήκε το σκύλο μου, που το είχε σκάσει από το σπίτι μου, τον παρέδωσε στο Τ.Α. Αμπελοκήπων κάνοντας ταυτόχρονα καταγγελία για εγκατάλειψη ζώου.

  Ο αξιωματικός υπηρεσίας που παρέλαβε το σκύλο μου, — ο σκύλος έχει τσιπάκι, καρτελάκι με το ονομ/μου, το τηλέφωνο μου και GPS  στο λουρί του– αντί να μου τηλεφωνήσει αμέσως και να με ειδοποιήσει, έστειλε το σκύλο μου σε ένα κέντρο για αδέσποτα και παρανόμως/καταχρηστικά κράτησε το λουρί του ως «πειστήριο» για τη δικογραφία που θα σχηματιζόταν εναντίον μου. «Γιατί δεν με ειδοποιήσατε;» ρωτούσα τους αστυνομικούς ξανά και ξανά και απάντηση δεν έπαιρνα.  «Δεν είχαμε υποχρέωση» μου απάντησε τελικά ο αξιωματικός υπηρεσίας Α.Τ. που έστειλε τον σκύλο μου στο εν λόγω κέντρο. Το δεύτερο σοκ.

  Το τρίτο σοκ

  Την επομένη το πρωί ανέκτησα  το σκύλο μου από το παραπάνω κέντρο και επέστρεψα στο Τ.Α. Αμπελοκήπων να παραλάβω το λουρί του. Ο αστυνομικός  υπηρεσίας αρνήθηκε να μου το παραδώσει λέγοντας μου με περίσσεια αγένεια ότι το λουρί ήταν πειστήριο. «Πειστήριο για τι πράγμα;»  ρώτησα.«Αυτό θα σας το πει ο Εισαγγελέας» μου απάντησε και με έντονο υποτιμητικό ύφος και ως κατέχων την εξουσία με παρέπεμψε αλλού. Πήγα τρεις φορές στο Τ.Α. Αμπελοκήπων για το λουρί και άκρη δεν έβγαλα. Το τρίτο σοκ.

  Φιλοζωική – Τ.Α. Αμπελοκήπων =  1 – 0

  Μόνο με τη βοήθεια της φιλοζωικής Α Little Shelter και την άμεση παρέμβαση του δικηγόρου Αλέξανδρου Κασσανδρινού κατάφερα το αυτονόητο:  να ανακτήσω το λουρί του σκύλου του, το οποίο με το GPS και το καρτελάκι κοστίζει 250 ευρώ. Το κυριότερο όμως ήταν η επίπληξη της Εισαγγελέως προς τον αξιωματικό υπηρεσίας Τ.Α. κατόπιν πάλι παρεμβάσεως του δικηγόρου μου. Συγκεκριμένα, ο αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε με θράσος στον δικηγόρο μου ότι είχε προφορική εντολή από την Εισαγγελέα να κρατήσει το λουρί ως πειστήριο για την σχηματισθείσα δικογραφία . Η Εισαγγελέας αρνήθηκε ενώπιον του κ. Κασσανδρινού, ότι  έδωσε τέτοια εντολή, πήρε αμέσως τηλέφωνο τον αστυνομικό και με επιπληκτικό τρόπο τον διέταξε να παραδώσει το λουρί. Και μόνο τότε ο αστυνομικός σταμάτησε τις διαρκείς παραβάσεις και έπραξε το καθήκον του (!).

  Οι αξιόποινες πράξεις του Τ.Α. Αμπελοκήπων

  Οι αξιόποινες πράξεις που συντελέστηκαν στο εν λόγω Τ.Α. Αμπελοκήπων ήταν η διαρκής παράβαση καθήκοντος των ιδίων αστυνομικών, η αδιάκοπη και θρασεία κατάχρηση εξουσίας και φυσικά η «προδικασμένη» απαράδεκτη στάση τους στο θέμα της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Ντροπή

  Καμίνι
  Καμίνι
  Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Θέλουν να πουλήσουν ιστορικό διατηρητέο μνημείο

  Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού, υπέβαλε...

  Ένα άρθρο πριν από τη συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα

  «Η δυσοίωνη αριθμητική του “νέου ΣΥΡΙΖΑ”» ήταν ο τίτλος...

  Ελπίδες από τη σκανδιναβική Αριστερά

  Του Γιόακιμ Χέγιερ για το Καμίνι. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών...

  Τι μας έμαθε η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

  Ανάρτηση της Μαρίας Γιαννακάκη, αναδημοσιεύουμε με την άδεια της. Τι...
  -- Διαφήμιση --