20.8 C
Galatsi
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σαν σύγχρονοι κήνσορες, πατρίκιοι και πληβείοι!

    Επιστολή του Ανδρέα Μπούκα από τη Στοκχόλμη

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Αλίμονο!

    Φτάσαμε σε σημείο που η παραπαίουσα ή μονολιθικά και με παρωπίδες ερμηνευμένη δυτική δημοκρατία (υπάρχει κάτι τέτοιο;), να αναζητεί άτυπα αντιστοιχίες στη ρωμαϊκή εποχή.

    Ο ανεπίσημα κηρυγμένος πόλεμος σε κάθε τι που δεν της ανήκει ή δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των γερακιών του ΝΑΤΟ, θεωρείται γεγονός.

    -- Διαφήμιση --

    Η παραπληροφόρηση έχει φτάσει σε επίπεδα επιστημονικής φαντασίας, με τροφοδότες της ενημέρωσης κέντρα προπαγάνδας ή κατάλληλα επιλεγμένες και σερβιρισμένες διαρρεύσεις μυστικών υπηρεσιών.

    Οι νέοι κήνσορες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν κυρώσεις ενάντια» στη Ρωσία στοχοποιώντας ουσιαστικά τους πληβείους, απλούς πολίτες των χωρών τους.

    -- Διαφήμιση --

    Οι κάθε είδους πατρίκιοι θησαυρίζουν είτε με τα υπερβολικά περιθώριά κέρδους στην παροχή ενέργειας είτε με ένα τεχνητό πληθωρισμό που τρέχει αχαλίνωτα.

    Σχεδόν 11 μήνες από τη έναρξη εχθροπραξιών με «ένα και μοναδικό φταίχτη» της κατάστασης, ήταν καιρός να αποδοθεί μερίδιο και στα τραπεζικά συμφέροντα.

    Και δεν ήταν οι αντιλαϊκές κυρώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν ήταν οι ενίσχυση και η διατήρηση ενός πολέμου υπέρ των βιομηχανιών όπλων, δεν ήταν η αισχροκέρδεια που ανθίζει. Για να συγκρατηθεί και ίσως να μειωθεί ο πληθωρισμός «πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού»!

    Οι πληβείοι, ο λαός, καλούνται πάλι να πληρώσουν τη νύφη.

    «Στρατηγός» λχ στη Σουηδία ο διευθυντής της εθνικής τράπεζας, Stefan Yngves, ανακοίνωσε την αύξηση επιτοκίων με στόχο τη «συγκράτηση πληθωρισμού» με αναμενόμενα ολέθρια αποτελέσματα για τους απλούς πολίτες.

    Σε σχόλιο στη σελίδα της σουηδικής τηλεόρασης αναφέρεται ότι αναμένεται αύξηση της ανεργίας, οι πολίτες θα ψωνίζουν λιγότερο, δεν θα πηγαίνουν ταξίδια, και δεν θα βγαίνουν έξω για φαγητό.

    Όταν ο κύριος διευθυντής ρωτήθηκε τι έχει να πει για τα υπερκέρδη των τραπεζών που δημιουργεί η αύξηση επιτοκίων δανεισμού ενώ τα επιτόκια αποταμίευσης είναι κοντά στο μηδέν, δήλωσε πως κατανοεί «πως γίνεται συζήτηση»…(sic!).

    Για τα υπερκέρδη δεν λαμβάνονται μέτρα!

    Για τον περιορισμό της κατανάλωσης και την φτωχοποίηση των πολιτών τα μέτρα επιβάλλονται (από ποιον;).

    Η εικόνα δεν θα ήταν πλήρης αν δεν παρέμβαινε και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, να «ομολογήσει» στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ότι η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία έχει ισχυρό αντίκτυπο στις ζωές των απλών ανθρώπων στην Ευρώπη και ό,τι οι τιμές των τροφίμων και του ρεύματος θα αυξηθούν σημαντικά αλλά «αυτό θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα»

    Και για να έχουμε σωστή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο «μέτωπο» η αντικειμενική σουηδική τηλεόραση όρισε πρ. εκπαιδευτή του τάγματος Αζόβ, τον αντισυνταγματάρχη Joakim Paasikivi, να μας ενημερώνει και να αναλύει την κατάσταση!

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Ο Κασσελάκης στα γραφεία της ΝΔ (video)

    Από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας...

    Να οργανώσει η Αριστερά παρατηρητήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Άρθρο του Αντώνη Μπόγρη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dnews.gr...

    Το προεκλογικό spot της Νέας Αριστεράς (video)

    Στον “αέρα” είναι από σήμερα το προεκλογικό δεκάλεπτο σποτ...

    Δημοσκόπηση Interview: Ανεβαίνει η ΝΔ, ενισχύεται και η Νέα Αριστερά

    Το ενδεχόμενο να εκλέξει ευρωβουλευτή η Νέα Αριστέρα μοιάζει...
    -- Διαφήμιση --