23.8 C
Galatsi
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καθηγητής, διαμαρτυρόμενος σκίζει το πτυχίο του. Αναστέλλονται προγράμματα βοήθειας λόγω έλλειψης γυναικείου προσωπικού

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Αφγανός καθηγητής Πανεπιστημίου σκίζει το πτυχίο του on air διαμαρτυρόμενος για την απαγόρευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις γυναίκες, όπως μεταδόθηκε από τη WebTV της εφημερίδας The Guardian.

    -- Διαφήμιση --

    Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά προγράμματά τους στο Αφγανιστάν και προειδοποίησαν πως αρκετές ακόμη δραστηριότητές τους στη χώρα θα χρειαστεί να σταματήσουν μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της απαγόρευσης των Ταλιμπάν στις γυναίκες να δουλεύουν σε οργανώσεις αρωγής.

    Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, οι επικεφαλής διαφόρων οργανισμών του συστήματος του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων αρωγής ανεφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «η συμμετοχή των γυναικών» σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας «δεν είναι διαπραγματεύσιμη» και είναι ανάγκη «να συνεχιστεί», καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον αποκλεισμό τους.

    -- Διαφήμιση --

    «Η απαγόρευση της συμμετοχής των γυναικών στο ανθρωπιστικό έργο έχει άμεσες και θανάσιμες συνέπειες για όλους τους Αφγανούς. Ήδη, ορισμένα προγράμματα χρειάστηκε να ανασταλούν προσωρινά εξαιτίας της έλλειψης γυναικείου προσωπικού», αναφέρεται στο κείμενο αυτό, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

    Αναστέλλονται προγράμματα βοήθειας στο Αφγανιστάν λόγω έλλειψης γυναικείου προσωπικού
    Αναστέλλονται προγράμματα βοήθειας στο Αφγανιστάν λόγω έλλειψης γυναικείου προσωπικού

    Η απαγόρευση ανακοινώθηκε από το καθεστώς των φονταμενταλιστών και ακολούθησε την απαγόρευση στις γυναίκες να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Οι Ταλιμπάν ήδη απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στα δευτεροβάθμια σχολεία τον Μάρτιο.

    «Καμιά χώρα δεν μπορεί να αποκλείει τον μισό πληθυσμό της από το να συνεισφέρει στην κοινωνία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που προσυπογράφουν οι επικεφαλής της UNICEF, του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και τους Αρμοστές του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Στην ανακοίνωση του ΟΗΕ τονίζεται πως η απαγόρευση επιβλήθηκε τη στιγμή «που πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι στο Αφγανιστάν» έχουν ανάγκη «βοήθεια για να επιζήσουν» καθώς η χώρα «κινδυνεύει να βιώσει συνθήκες προσιδιάζουσες σε λιμό» κι αντιμετωπίζει «οικονομικό μαρασμό», τη «φτώχεια» του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και τον «σκληρό χειμώνα».

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Τι σηματοδοτεί το νέο χτύπημα των Χούθι

    Επιβεβαίωση της προειδοποίησης για διεύρυνση των στόχων τους, εφόσον...

    Ψηφιακή μετάβαση με όρους κυριαρχίας

    Άρθρο του Αντώνη Μπόγρη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των...

    Ο Κασσελάκης στα γραφεία της ΝΔ (video)

    Από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας...

    Να οργανώσει η Αριστερά παρατηρητήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Άρθρο του Αντώνη Μπόγρη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dnews.gr...
    -- Διαφήμιση --