19.5 C
Galatsi
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οι υπέροχοι βράχοι ελαφρόπετρας της Καμτσάτκα

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Οι πανέμορφοι αυτοί λευκοί βράχοι, που ονομάζονται Kutkhiny Baty, έχουν ύψος έως 110 μέτρα και πάχος 12 έως 30 μέτρα. Το χρώμα ποικίλλει από το λευκό του χιονιού έως την ώχρα, και αυτά τα μικρά βουνά κυριολεκτικά θρυμματίζονται στα χέρια σας.

    Από πού προέρχεται η ελαφρόπετρα;

    Η Καμτσάτκα είναι η χώρα πολλών ενεργών και ανενεργών ηφαιστείων. Πριν από χιλιάδες χρόνια υπήρχαν πολλές εκρήξεις εδώ και το τοπίο ήταν πολύ διαφορετικό.

    -- Διαφήμιση --

    Η ελαφρόπετρα είναι ένας πορώδης σχηματισμός στερεοποιημένης λάβας κορεσμένης με αέριο. Αιώνες αργότερα, η γη κάλυψε την τοποθεσία, τα ξύλα μεγάλωσαν και τα ρυάκια και οι άνεμοι άρχισαν να «ακονίζουν» την απαλή ελαφρόπετρα, δίνοντάς της υπέροχα σχήματα.

    Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι αυτοί οι βράχοι άρχισαν να σχηματίζονται πριν από περίπου 8.000 χρόνια και είναι τουλάχιστον 5.000 ετών στη σημερινή τους μορφή.

    -- Διαφήμιση --

    Και όπως συχνά συμβαίνει ο λαός έχει δώσει την δική του εξήγηση για τον σχηματισμό των βράχων, που συνήθως είναι και πιο ωραία.

    Αυτά τα μέρη κατοικούνται από τους Itelmen, έναν λαό που σχετίζεται με τους ιθαγενείς της Αμερικής, και το όνομα, Kutkhiny Baty, του δόθηκε από τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

    Ο Kutkh είναι ένα βασικό πρόσωπο στα τοπικά παραμύθια. Ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία του κόσμου και στον ελεύθερο χρόνο του άρεσε να ψαρεύει στις όχθες της λίμνης Kurile, η οποία είναι γεμάτη ψάρια. Κάθε φορά μετά το ψάρεμα έβγαζε τη βάρκα του για να στεγνώσει στην ακτή, αλλά όταν επέστρεφε, είχε περάσει τόσος χρόνος (ο Kutkh ήταν πολύ απασχολημένος) που το σκάφος είχε γίνει πέτρα και έπρεπε να πάρει καινούργιο.

    Αυτός ο μύθος καταγράφηκε τον 18ο αιώνα από τον εξερευνητή της Καμτσάτκα Stepan Krasheninnikov, έναν από τους πρώτους ξένους που περιέγραψαν αυτό το μέρος. Από ψηλά, πραγματικά φαίνεται ότι αυτοί οι απότομοι βράχοι μοιάζουν με ψαρόβαρκες παρατεταγμένες στη σειρά. Στην πραγματικότητα, «baty» είναι το όνομα ενός κανό που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι στην Καμτσάτκα.

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Λίγες ακόμα κουβέντες για τα εμβόλια

    Δημόσια ανάρτηση του Γιάννη Καλομενίδη, γιατρού, καθηγητή Πνευμονολογίας στο...

    Πανελλήνιες: Δοκιμασία ή στάση ζωής;

    Το κυνήγι των σχολών «κύρους» φέρνει στο γραφείο ενός...

    Γεννιόμαστε χαμογελαστοί

    Από το τεύχος 81 του περιοδικού Science Illustrated Γνωρίζουμε...

    Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Το Πάσχα έρχεται και το Ίδρυμα Ευγενίδου με γιορτινή...
    -- Διαφήμιση --