23.8 C
Galatsi
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χριστούγεννα για παιδιά στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Σειρά εκδηλώσεων και προβολών στο Ίδρυμα Ευγενίδου, από σήμερα έως το τέλος της εορταστικής περιόδου.

    Αναλυτικά:

    Ταξίδι στον Γαλαξία

    -- Διαφήμιση --

    Το Ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται περίπου 26.000 έτη φωτός μακριά από το γαλαξιακό κέντρο, μία αμελητέα απόσταση για αστρονομικές κλίμακες, αλλά στ’ αλήθεια αδιανόητη για το ανθρώπινο μέτρο. 

    Ο Γαλαξίας μας είναι μία αχανής αστρική πολιτεία με εκατοντάδες δισ. άστρα και πλανήτες και τεράστιες ποσότητες αερίων και σκόνης, μέσα στις οποίες γεννιόνται νέα άστρα. Κανένα, όμως, άστρο δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο. Κάθε άστρο, δηλαδή, έχει διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, ενώ ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη και τον θάνατο τους είναι η αρχική τους μάζα. Επομένως, πώς γεννιούνται τα άστρα; Ποιο θα είναι το τέλος του Ήλιου; Τι είναι οι εκρήξεις σουπερνόβα, οι αστέρες νετρονίων, τα πάλσαρ και οι μαύρες τρύπες; Πώς ανακαλύψαμε την τεράστια μαύρη τρύπα που υπάρχει στον πυρήνα του Γαλαξία μας;

    -- Διαφήμιση --

    Xmas RoboDeer

    Κατασκεύασε και προγραμμάτισε τον δικό σου Ρομποτικό Τάρανδο, ώστε να μεταφέρει τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα!

    Τις φετινές γιορτές οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τον δικό τους ρομποτικό τάρανδο, ώστε να μεταφέρει με το έλκηθρο τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα σπίτια. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα προγραμματίσουν τον τάρανδό τους, ώστε να μπορεί να κινείται και να μεταφέρει το έλκηθρο με τα δώρα, καθώς επίσης και να μπορεί να ανιχνεύει εμπόδια μπροστά του με τη χρήση κατάλληλου αισθητήρα.

    Για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός Lego Mindstorms EV3, καθώς και οπτικό περιβάλλον προγραμματισμού.

    Για την συμμετοχή σου είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected].

    Χριστουγεννιάτικες Μηχανικές Κατασκευές

    Τι είναι οι μοχλοί και οι μανιβέλες; Μπορώ να φτιάξω τεχνητό χιόνι; Πώς μπορώ να φωτίσω ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα;

    Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, θα κατασκευάσουμε μία χάρτινη αυτόματη κατασκευή, που με την βοήθεια μίας μανιβέλας θα ρίχνει χιόνι σε ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

    Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της Μηχανικής με έναν διασκεδαστικό τρόπο!

    Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά, ετοιμάστε τον χώρο σας και ελάτε να κατασκευάσουμε ένα χάρτινο μηχανικό αυτόματο.

    Θα χρειαστείτε:

    – 1 ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκι)
    – 1 ψαλίδι
    – 1 χάρακα
    – 1 κουταλάκι του γλυκού
    – 1 κόλλα σε μορφή stick
    – σελοτέιπ
    – 1 στυλό ή μολύβι
    – 1 λαμπάκι LED 12V
    – 1 μπαταρία λιθίου (στρογγυλή) 3V
    – λίγο αλουμινόχαρτο
    – 1 φλιτζάνι σόδα μαγειρικής
    – αφρό ξυρίσματος
    – glitter (προαιρετικά) 

    Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

    Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected].

    Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σου στείλουμε τον σύνδεσμο και τις σχετικές οδηγίες για να μπεις απευθείας στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams.

    Απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα.

    Κρούμκα

    Σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα στο χιονισμένο δάσος, ο μικρός Κρούμκα και οι φίλοι του εντυπωσιάζονται από το Βόρειο Σέλας, παρατηρούν την διαδρομή ενός αστεροειδούς και θαυμάζουν τους αστερισμούς του χειμωνιάτικου ουρανού. Μέσα από την συναρπαστική αυτή διαδρομή τους περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις! Πρόκειται για μια καταπληκτική πλανηταριακή παράσταση, ιδανική για τους μικρότερους/ες φίλους/ες 5 ετών και άνω.

    Το Άστρο των Χριστουγέννων

    Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο;

    Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση Του στον κόσμο μας.

    Η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής.

    Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον».

    Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους;

    Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ;

    Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Μελιγαλάς

    Γράφει η Ρία Καλφακάκου. Φωτογραφία εξωφύλλου με τίτλο “Ταγματασφαλίτες...

    Ο άνθρωπος που διάβασε τον Οδυσσέα

    Γράφει η Μαρία Κ. Μέρες με βασάνιζε η σκέψη να...

    Η μοναξιά στον καθρέφτη

    Γράφει η Άννη Νούνεση Έμαθε τον Πρεβέρ απέξω, τα λόγια,...

    Ένα παρά λίγο ολέθριο λάθος

    Γράφει ο Γιώργος Δ. Μπέτης Το στρατόπεδο ήταν στην άκρη...
    -- Διαφήμιση --