26.2 C
Galatsi
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Έντονες διεργασίες στον χώρο της ακροδεξιάς

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Φωτογραφία εξωφύλλου αλιευμένη από το Facebook

  Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς, όταν προσπαθούν να συγκροτήσουν συμμαχία έστω και για συμμετοχή σε εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο, είναι ότι τα κόμματα της αριστεράς αρχίζουν τις συζητήσεις τους από τα ζητήματα για τα οποία διαφωνούν ενώ τα κόμματα της δεξιάς από τα ζητήματα που συμφωνούν. Τα θέματα στα οποία έχουν απόλυτη ταύτιση όλα τα δεξιά κόμματα είναι το κέρδος και η εξουσία, και από ’κει αρχίζουν.

  -- Διαφήμιση --

  Η τροπή που πήρε το θέμα της συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, έχει κάνει παράγοντες του ακροδεξιού χώρου να κινούνται δυναμικά προκειμένου:

  • Κατ’ αρχάς να συγκρατήσουν τους όποιους ψηφοφόρους εξακολουθούν να βλέπει με καλό μάτι τον έγκλειστο Χρυσαυγίτη, ώστε να μην πάνε στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.
  • Κατά δεύτερον να δώσουν σε αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων τη δυναμική που χρειάζεται, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης ομοϊδεατών, μελλοντικών ψηφοφόρων  του νέου ακροδεξιού κόμματος το οποίο είναι στα σκαριά.

  Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, στελέχη του χώρου αυτού είναι σχεδόν βέβαιοι ότι το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο. Το ίδιο αναμένουν ότι θα γίνει ακόμα και με επικεφαλής του κόμματος τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, καθώς τα όσα δημοσιεύτηκαν για τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μπορεί να λειτουργήσουν εις βάρος του. Επίσης, ακόμα και αν εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στις εκλογές, τα δημοσιεύματα θα έκαναν το νέο κόμμα να μπει στον προεκλογικό αγώνα από μειονεκτική θέση.

  -- Διαφήμιση --

  Νέο κόμμα

  Για τον λόγο αυτό ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος επανάφερε σε λειτουργία το κόμμα με τίτλο ΕΑΝ, που είχε ιδρύσει ο ίδιος πριν από περίπου ένα χρόνο.

  Σημειώνονται, όμως, δύο σημαντικές αλλαγές:

  Η πρώτη είναι ότι ο τίτλος ΕΑΝ δεν θα είναι πλέον μία λέξη, την πρώτη από τις τρεις προτάσεις – προτροπές που απευθύνει προς τους ψηφοφόρους για να συστρατευθούν, αλλά θα γίνει αρκτικόλεξο Ε.ΑΝ. (Ελληνες για την ΑΝατροπή) Το Ε για τη λέξη Έλληνες, προκειμένου να έχουν σημείο αναφοράς οι του Κασιδιάρη, και ΑΝατροπή, για να μπορεί να απευθύνεται σε “ευρύτερο δυναμικό” κοινό.

  Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι ότι σε περίπτωση νέας άρνησης, του Ε.ΑΝ. αυτή τη φορά, από τον Άρειο Πάγο, όλο το εγχείρημα θα τεθεί υπό τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, και το δικό του κόμμα «Πατριωτική Ένωση», που ίδρυσε το 2021. Σύμφωνα με τη διακήρυξή του, «σκοπός του είναι η ένωση όλων των Πατριωτικών Δυνάμεων προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού». Θεωρείται ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει πρόσβαση σε σημαντικούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, τους οποίους και θα αναλάβει, ενώ η συγκρότηση του κόμματος και η επαφή με τους ψηφοφόρους θα ανατεθεί σε άλλα στελέχη του.

  Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες:

  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει δεχθεί να μη βρίσκεται ο ίδιος στο προσκήνιο, αλλά να έχει σημαντική θέση στο παρασκήνιο των διεργασιών. Αναμένεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου θα δημοσιευτεί δήλωσή του.
  • Έως τώρα έχουν ήδη ενταχθεί ο γνωστός Κωσταντίνος Μπογδάνος και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, καθώς επίσης και ο Πάρης Κουρτζίδης, «υπαρχηγός» του κόμματος που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Γιώργος Τράγκας. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ένταξη και η ενεργή συμμετοχή δημοσιογράφου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
  • Το κόμμα αυτό, με βάση τον χώρο που εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, στοχεύει στους δυσαρεστημένους ΝεοΔημοκράτες ψηφοφόρους και φυσικά σε όσους ψηφοφόρους κάνουν τη σύγκριση μεταξύ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και του Κυριάκου Βελόπουλου.
  Νίκος Σερβετάς
  Νίκος Σερβετάς
  Δημοσιογράφος - Εκδότης, υπηρετεί 40 χρόνια αυτό που ακόμα πιστεύει ότι είναι "λειτούργημα"

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Πράξη αγάπης για τη χώρα

  Σκηνή κατά τη διάρκεια μιας αντιακροδεξιάς συγκέντρωσης στη Λυών.Διαδηλωτές...

  Κι όμως, αυτό το στάδιο επέλεξαν για τον τελικό

  Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times και...

  Θέλουν να πουλήσουν ιστορικό διατηρητέο μνημείο

  Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού, υπέβαλε...

  Ένα άρθρο πριν από τη συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα

  «Η δυσοίωνη αριθμητική του “νέου ΣΥΡΙΖΑ”» ήταν ο τίτλος...
  -- Διαφήμιση --