35.8 C
Galatsi
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Τόσο πολύ λούμπεν, τόσο πολύ παντού

Ημερομηνία:

-- Διαφήμιση --

Ανάρτηση του Μάκη Μηλάτου που αναδημοσιεύουμε με την άδεια του:

Ποτέ το λούμπεν δεν ήταν τόσο έντονο και τόσο κυρίαρχο. Ποτέ δεν φώναζε τόσο δυνατά.

Πάντα υπήρχε, πάντα υπέβοσκε αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξεπεράσει το όριο του γραφικού. Τώρα πιά είναι μία κυρίαρχη τάση, κατά τη γνώμη μου, η μόνη πραγματικά Διεθνής.

-- Διαφήμιση --

Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να βγάλουν καινούργιες ταυτότητες πριν έρθουν αυτές «με το τσιπάκι του διαβόλου».

Ακροδεξιές οργανώσεις στις ΗΠΑ διέρρευσαν τα ονόματα των ενόρκων που στέλνουν τον Τραμπ σε δίκη, λίγες μέρες μετά από τις απειλές εναντίον τους που εξαπέλυσε ο ίδιος. Οι γνωστοί από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, τον στηρίζουν οικονομικά και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο άνθρωπος που έθεσε εν αμφιβόλω εκλογές και δημοκρατία, είναι αθώος και διώκεται άδικα.

-- Διαφήμιση --

Ο χουλιγκανισμός του χειρίστου είδους ζει και βασιλεύει και είναι σαφές ότι θα συνεχίσει.

«Επιχειρηματίες» ασεβείς και αδίστακτοι καταπατάνε δημόσιο χώρο χωρίς ίχνος σεβασμού για τον τόπο, την παραλία, την τοποθεσία που τους τρέφει πλουσιοπάροχα.

Οι «τύπου Τραμπ» υποψήφιοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι φυτρώνουν παντού σαν τα μανιτάρια, από την Αργεντινή ως την Ευρώπη.

Συνωμοσιολογικές παράνοιες (τσιπάκια, εμβόλια, η Γη είναι επίπεδη, κλπ.) εξαπλώνονται διαρκώς. Το λούμπεν και το κιτς είναι οι μόνες «διεθνείς γλώσσες».

Κόμματα τύπου Σπαρτιάτες και Νίκη κερδίζουν έδαφος παντού στην Ευρώπη και σε κάποιες χώρες συγκυβερνούν ήδη.

Κάποτε οι «λούμπεν» εκπομπές στην τηλεόραση ήταν εξορισμένες πολύ αργά το βράδυ, τώρα πιά είναι prime time.

Η τραπ/μπουζούκια αισθητική έχει μολύνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας.

Το αγαπημένο παιχνίδι του όχλου είναι η δολοφονία χαρακτήρων, οι ψεύτικες «ειδήσεις» και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από τα τρολ.

Τουρίστες σαν αυτούς στην Ιταλία που χάραξαν το όνομα τους στο Κολοσσαίο και όταν τους συνέλαβαν είπαν: «Α! δεν ξέραμε ότι απαγορεύεται» και όντως δεν ήξεραν γιατί δεν ξέρουν τι είναι το μνημείο, τι είναι το Κολοσσαίο, ότι υπάρχει ανθρώπινη ιστορία και πολιτισμός. Δεν ξέρουν τι είναι η Αναγέννηση, τι είναι οι Pink Floyd, τι είναι η «γενιά του ‘30», τι είναι η Γαλλική Επανάσταση…

Αμόρφωτοι, λούμπεν, αγενείς, με φασιστική νοοτροπία και πρακτική, χωρίς ενσυναίσθηση, αδιαφορώντας παντελώς για τον άλλο άνθρωπο, χωρίς γούστο, χωρίς αισθητική, χωρίς ευγένεια, παρκάρουν πάνω στις ράμπες, ακούνε μουσική στη διαπασών, παίζουν ρακέτες μπροστά στα μούτρα μας, οδηγούν στις ΛΕΑ, προσπαθούν να σου πάρουν τη σειρά, φωνάζουν όταν μιλάνε μεταξύ τους, μιλάνε με ένα λεξιλόγιο 500 λέξεων (και αν), είναι χυδαίοι και πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ότι γνωρίζουν και τους αρέσει, όλα τα υπόλοιπα απλώς δεν υπάρχουν.

Τόσο πολύ λούμπεν, τόσο πολύ παντού.

Καμίνι
Καμίνι
Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ

-- Διαφήμιση --

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΑ

Παίδες και κόρες εν καμίνω ζητούν αριστερή διέξοδο

Γράφει η Πολύμνια Μιλάμε γενικά για κρίση του πολιτικού συστήματος...

H Γαλλία και εμείς

Ένα ακόμα κείμενο – ανάρτηση, συμβολή στον άτυπο, αλλά...

Σκονάκι για γαλλολογούντες

Ανάρτηση της Δήμητρας Χαλικιά, ο τίτλος δικός μας. Βρήκα χρόνο...

Πόσο προοδευτική είναι η “κουλτούρα της ακύρωσης”;

Άρθρο της Δήμητρας Αθανασοπούλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των...
-- Διαφήμιση --