20.4 C
Galatsi
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αυτοί που διαβάζουν ζουν περισσότερο

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Πολύ καλά νέα για τους τακτικούς αναγνώστες βιβλίων. Το διάβασμα δεν μας βοηθά μόνο στο να περνάμε κάποιες ώρες ευχάριστα αλλά ταυτόχρονα, μακραίνει τη ζωή.

    Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν επιστήμονες του πανεπιστήμιο του Γέιλ και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Social Science and Medicine» όσοι διαβάζουν βιβλία για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα ζουν, κατά μέσο όρο, δύο χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια.

    Το διάβασμα θα πρέπει να γίνεται τακτικά, αν είναι δυνατόν κάθε μέρα, και να διαρκεί συνολικά πάνω από 3,5-4 ώρες την εβδομάδα. Φυσικά δεν αναφέρονται σε διάβασμα που γίνεται για επαγγελματικούς λόγους ή λόγω σπουδών.

    -- Διαφήμιση --

    Το δημοσίευμα αφορά στα πρώτα συμπεράσματα έρευνας η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται σε δείγμα 3.635 ατόμων και τότε που άρχισε ήταν όλοι πάνω από 50 ετών.

    Ένα ακόμα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το διάβασμα εφημερίδων ή περιοδικών δεν έχει για την υγεία και την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα όσο έχει η ανάγνωση βιβλίων.

    -- Διαφήμιση --

    Οι επιστήμονες δεν αιτιολόγησαν τα έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών τους. Αυτό το έκανε όμως σχολιαστής του περιοδικού ο οποίος σε σημείωμα του αναφέρει ότι «η ανάγνωση βιβλίων χαλαρώνει και ηρεμεί τον άνθρωπο σε αντίθεση με τις εφημερίδες τα άρθρα των οποίων ερεθίζουν τον αναγνώστη και τους δημιουργούν υπερδιέγερση»

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Λίγες ακόμα κουβέντες για τα εμβόλια

    Δημόσια ανάρτηση του Γιάννη Καλομενίδη, γιατρού, καθηγητή Πνευμονολογίας στο...

    Πανελλήνιες: Δοκιμασία ή στάση ζωής;

    Το κυνήγι των σχολών «κύρους» φέρνει στο γραφείο ενός...

    Γεννιόμαστε χαμογελαστοί

    Από το τεύχος 81 του περιοδικού Science Illustrated Γνωρίζουμε...

    Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Το Πάσχα έρχεται και το Ίδρυμα Ευγενίδου με γιορτινή...
    -- Διαφήμιση --