23.8 C
Galatsi
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οριακή η κατάσταση του απεργού πείνας Θάνου Χατζηαγγέλου

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Της Μαρούλας Πλήκα στη σημερινή Αυγή

    Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται πλέον ο προσωρινά κρατούμενος αναρχικός στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών Θ. Χατζηαγγέλου, που συνεχίζει για 17η ημέρα την απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για την εκδικητική μεταφορά του από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Νιγρίτας

    Ζητά να μάθει τον λόγο για τη μεταγωγή του και αίτημά του είναι να επιστρέψει στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 16 Δεκεμβρίου και αφού τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκαν την ανάκληση της απόφασής τους για τη μεταγωγή του στις υπερπλήρεις Φυλακές Νιγρίτας.

    -- Διαφήμιση --

    Αρνείται να λάβει τροφή και νερό, με αποτέλεσμα η υγεία του να έχει κλονιστεί και η ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Παραμονή Χριστουγέννων μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Σερρών, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται, με τους θεράποντες γιατρούς να χαρακτηρίζουν «οριακή» την κατάσταση της υγείας του.

    Ένωση Γιατρών: Δεν φέρουμε την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει

    -- Διαφήμιση --

    Από το ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Σερρών καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να προστατευτεί η υγεία του απεργού πείνας και δίψας χωρίς να παραβιαστεί η ιατρική δεοντολογία, που αποκλείει οποιαδήποτε ιατρική πράξη για την οποία ο πάσχων, έχοντας την αναγκαία διαύγεια, δεν συναινεί.

    Όμως την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου έλαβε εισαγγελική εντολή για την υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του νοσοκομείου και ο διευθυντής της κλινικής δεν εκτέλεσε την εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση, ενώ υπέβαλε και την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του νοσοκομείου.

    «Ως γιατροί θλιβόμαστε να βλέπουμε έναν νέο άνθρωπο να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο χωρίς να μπορούμε να τον βοηθήσουμε, αλλά σεβόμαστε την προσωπική του επιλογή. […] Δεν δεχόμαστε να γίνουμε οι γιατροί ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κανένας γιατρός δεν έχει ευθύνη για την όποια τροπή στην εξέλιξη της υγείας και της ζωής του κρατούμενου» τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών.

    Να δώσει λύση η κυβέρνηση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σερρών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «εκδικητική και απαράδεκτη» τη μεταγωγή του Θ. Χατζηαγγέλου και καλεί την κυβέρνηση να «σώσει τη ζωή του απεργού πείνας», ικανοποιώντας το αίτημά του για τη μεταφορά του πίσω στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπως και δικαιούται ως προφυλακισμένος.

    «Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να θυσιάσει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου ούτε έχει δικαίωμα να στερήσει από το πολύπαθο νοσοκομείο μας έναν εξαίρετο γιατρό, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη περισσότερες ζωές. Η σερραϊκή κοινωνία δεν θα γίνει η πρώτη τοπική κοινωνία που θα ανεχθεί αδιαμαρτύρητα τον θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας, τον πρώτο στην ιστορία του ελληνικού Σωφρονιστικού Συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Τι σηματοδοτεί το νέο χτύπημα των Χούθι

    Επιβεβαίωση της προειδοποίησης για διεύρυνση των στόχων τους, εφόσον...

    Ψηφιακή μετάβαση με όρους κυριαρχίας

    Άρθρο του Αντώνη Μπόγρη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των...

    Ο Κασσελάκης στα γραφεία της ΝΔ (video)

    Από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας...

    Να οργανώσει η Αριστερά παρατηρητήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Άρθρο του Αντώνη Μπόγρη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dnews.gr...
    -- Διαφήμιση --