20.4 C
Galatsi
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το θαυμαστό φρούτο

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Το ρόδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή»

    Ένα ρόδι έχει ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, αλλά και σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

    Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση συστατικών του ροδιού σε παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με τη παχυσαρκία καθώς συμβάλουν στην αναστολή της περαιτέρω αύξησης του βάρους.

    -- Διαφήμιση --

    Τόσο ο καρπός όσο και ο χυμός του, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως ταννίνες, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε ορισμένα χρόνια νοσήματα. Το ρόδι εμπεριέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση αλλά και ουσίες που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στη φύση.

    Ο χυμός του ροδιού έχει καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κατεβάζει την αρτηριακή πίεση και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL). Επίσης, η δράση του είναι ευεργετική και για τον προστάτη.

    -- Διαφήμιση --

    Επιστήμονες από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου ανακάλυψαν πως ο χυμός του ροδιού αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σάλιο, σε άνδρες σε γυναίκες, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διάθεση, παράγοντες που ενισχύουν τη διάθεση για ερωτική επαφή. Επιπλέον, τα συστατικά που περιέχει ο χυμός ροδιού τού προσδίδει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση.

    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Λίγες ακόμα κουβέντες για τα εμβόλια

    Δημόσια ανάρτηση του Γιάννη Καλομενίδη, γιατρού, καθηγητή Πνευμονολογίας στο...

    Πανελλήνιες: Δοκιμασία ή στάση ζωής;

    Το κυνήγι των σχολών «κύρους» φέρνει στο γραφείο ενός...

    Γεννιόμαστε χαμογελαστοί

    Από το τεύχος 81 του περιοδικού Science Illustrated Γνωρίζουμε...

    Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Το Πάσχα έρχεται και το Ίδρυμα Ευγενίδου με γιορτινή...
    -- Διαφήμιση --