26.2 C
Galatsi
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Γαλατσίου

  Ημερομηνία:

  -- Διαφήμιση --

  Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Γαλάτσι από Κοινού:

  Η επόμενη μέρα για το Γαλάτσι είναι ήδη εδώ.

  -- Διαφήμιση --

  Με ένα δημοτικό συμβούλιο αυξημένο κατά δυο έδρες, με γνωστά από πριν αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα στα δημοτικά έδρανα και με τον Γιώργο Μαρκόπουλο εξουσιοδοτημένο από την μεγάλη πλειονότητα των δημοτών να αναλάβει τη διοίκηση  του δήμου για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

  Το «Γαλάτσι Από Κοινού», οι εκλεγμένη/ος, οι υποψήφιες/οι και οι φίλες/οι της παράταξής μας συγχαίρουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για τα αποτελέσματά τους και ευχόμαστε μια δημοκρατική και, στο μέτρο του δυνατού, συναινετική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

  -- Διαφήμιση --

  Ξεχωριστά ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας έδειξαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα την τιμήσουμε και σ’ αυτή τη θητεία, πάντα προσηλωμένοι στις προγραμματικές μας αρχές και τη δημοκρατική δεοντολογία που αποτελεί θεμέλιο λίθο της παράταξής μας.

  Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την μικρή συμμετοχή των συμπολιτών μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που τόσο στο Γαλάτσι (συμμετοχή: 49,9% των εγγεγραμμένων), όπως και σε όλη την Ελλάδα, έφτασε σε «ιστορικό χαμηλό». Αν, λοιπόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει –όπως εμείς πιστεύουμε– να είναι αυτοδιοίκηση των δημοτών και όχι μόνον των αιρετών ή/και των παραγόντων, οι δημοτικές παρατάξεις είναι οι πρώτες που οφείλουν να πείσουν για την ανάγκη της συμμετοχής και της διαβούλευσης των κατοίκων, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το κοινό μας σπίτι, το δήμο μας. Και είναι αυτές πρωτίστως που θα πρέπει να διεκδικήσουν τις πολιτικές και θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν τα δημοτικά συμβούλια θεσμούς εκπροσώπησης των πολιτών αντί για διαβούλια παραγόντων ή/και έγκριση μονομερών αποφάσεων της πλειοψηφίας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις.

  Σήμερα, για ορισμένα, κρίσιμα για την πόλη μας ζητήματα, οι καιροί ου μενετοί. Επισημαίνουμε, λοιπόν, την ευθύνη, ιδιαίτερα της παράταξης του δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου που έχει, βάσει του αποτελέσματος, «το μαχαίρι και το πεπόνι», αλλά και όλης της αντιπολίτευσης, που οφείλει να ελέγχει και να πιέζει, ώστε να προχωρήσει η δημοτική διοίκηση χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου για νομικές ενέργειες / προσφυγή στο ΣτΕ, κατά των αποφάσεων αποχαρακτηρισμού του δασικού χαρακτήρα των εκτάσεων του λόφου Κόκκου και των γαλατσιώτικων Τουρκοβουνίων.

  Ας είναι αυτή η πρώτη ενέργεια της δημοτικής αρχής, όχι στη νέα θητεία από τον Ιανουάριο του 2024, αλλά από τώρα.

                                                  Εκ μέρους της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού»

                                                  Οι δημοτικοί σύμβουλοι

                                                  Αγγέλικα Σαπουνά, επικεφαλής

                                                  Νίκος Χωριανόπουλος

  Αγγέλικα Σαπουνά
  Αγγέλικα Σαπουνά
  Εκπαιδευτικός, PhD Kοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης. Επικεφαλής της παράταξης Γαλάτσι από Κοινού

  ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  ΕΓΓΡΑΦΗ

  -- Διαφήμιση --

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΑΡΘΡΑ

  Ό,τι πιο γλυκό και τρυφερό

  Ανάρτηση της κυρίας Αγγελικής Σουλάνη, Περπατώντας στην αυλή του...

  Τι ψήφισε το Γαλάτσι στις ευρωεκλογές

  Τελευταία ενημέρωση 10/06/2024 02:50Ενσωμάτωση 100,00 (63 / 63 ΕΤ)Εγγεγραμμένοι...

  Προσωπικά, θα ψηφίσω τη Νέα Αριστερά

  Γράφει ο Άρης Τσουκνίδας 1) στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση...

  Ψήφισμα του ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας: Να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα

  Από την ιστοσελίδα paratiritis Ψήφισμα με το οποίο ζητά την...
  -- Διαφήμιση --