22.1 C
Galatsi
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μπόρα είναι μαθές η ζωή

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Της Αναστασίας Καρακατσάνη

    «Μπόρα είναι μαθές η ζωή… θα περάσει!»

    Νίκος Καζαντζάκης

    Το να καταφέρεις να μην γκρινιάζεις και αγανακτήσεις έστω και μια φορά σε ένα κόσμο που καταρρέει δίπλα σου, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε τα έχεις όλα και δεν σε νοιάζει για τον πλησίον σου είτε σε έχει καταπιεί ο φόβος μην τυχόν και σε βρει το σύστημα και σε κατασπαράξει.

    Αβίαστα πια τίποτα δεν κάνει εντύπωση στην ψυχή μας. Ούτε πως κατασπαταλάται ο δημόσιος βίος ούτε που η δικαιοσύνη πια έχει τυφλωθεί εντελώς.

    Θαρρείς πως όλο αυτό που ζούμε έχει βγει από μια τέλεια ψυχολογική μελέτη και ξέρουν πλέον ότι ο καθημερινός καταιγισμός των άσχημων πληροφοριών, θα μας καταστήσουν άβουλα και ανεπηρέαστα όντα, που τίποτα πια δεν θα μας κάνει εντύπωση σε τούτο τον κόσμο.

    Μόνο μέλημα μας τα προσωπικά μας τείχη και η προστασία του δικού μας κόσμου, κάτι σαν την αυλή μας που μας φτάνει να την βλέπουμε ανθισμένη μα έξω από αυτή καμένη γη βασιλεύει.

    Ξεχνάμε τι σημαίνει κοινωνία, τι σημαίνει μοίρασμα και το άπλωμα της παλάμης ελλοχεύει κινδύνους. Πρώτη μας δουλειά ή κριτική χωρίς ενσυναίσθηση, το σταύρωμα συμπεριφορών και η αποδοκιμασία μέσα από αγέλες. Έτσι πιστεύει ο μέσος άνθρωπος σήμερα ότι μπορεί να σχηματίσει γνώμη για οτιδήποτε!

    Χωρίς να διαβάζει, χωρίς να σκέφτεται, χωρίς να παρακολουθεί, χωρίς να οραματίζεται, χωρίς να κουραστεί. Του φτάνει τι είπε ο διπλανός του, τι είπε η τηλεόραση, αρκεί να υπάρχει πάντα ένα εξιλαστήριο θύμα σαν να είναι η χωματερή των ψυχολογικών του απωθημένων.

    Η ευτυχία της ζωής που είναι τόσο απλή και δίπλα μας στα πιο απλά ζητήματα και κυρίως στα χαμόγελα, βαλθήκαν να μας τα σβήσουν, και στην αγορά το μάρκετινγκ προσπαθεί να μας πείσει ότι όλο αυτό αγοράζεται.

    Αγώνας δρόμου η κάθε μέρα, ατελείωτες ώρες δουλειάς και κούρασης δεν μας αφήνουν πια να σκεφτούμε. Τι είναι ο άνθρωπος; Μια μηχανή ή πλάσμα φτιαγμένο από ικανότητες και συναισθήματα;

    Τελικά αυτό που θέλουν, σαν αποτέλεσμα στο πείραμα τους, είναι έναν άνθρωπο μηχανή με τις απεριόριστες ικανότητες του, αλλά πειραγμένα και απομονωμένα τα ψυχικά του κέντρα για να μην επαναστατήσει ποτέ!

    Κοίτα, η ζωή είναι μπόρα και θα περάσει μα τότε ανήμπορο στο ηλιοβασίλεμα της, κανένα τρένο δεν θα σε γυρίσει πίσω!

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Η “αγχωμένη” Αμερική σε κρίση

    Το ενδιαφέρον στοιχείο στο άρθρο του Αλέξη Παπαχαλά στην...

    Προς μιλλένιαλς και τζενερέισιον Ζ, δια ροκ ψαλμών

    Γράφει η Αγγέλικα Σαπουνά. Πίνακας εξωφύλλου Kaoru Yamada Ένας γνωστός...

    Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

    Άρθρο του Θέμη Τζήμα στο kosmodromio.gr Δημοσιεύτηκε στις 30...

    Το πρόβλημα με τους νέους και την πολιτική

    Άρθρο του Τάσου Τσακίρογλου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών...
    -- Διαφήμιση --